Södra Sveriges största arthousebiograf!

Dunderklumpen
Datum: Sön 17 dec, 2023

Dunderklumpen är en unik svensk saga som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Med nästan 50 år på nacken har denna film blivit till en av våra absolut största barnfilmsklassiker, baserad på en bok av Beppe Wolgers, blåst till liv av animationsmästaren Per Åhlin.

Dunderklumpen bor alldeles ensam i en mycket enslig trakt i Jämtlandsfjällen. En midsommarkväll när han känner sig som mest ensam ger han sig ut för att söka efter vänner. Han hittar dem på Öhn vid Ströms Vattudal bland Jens lillasyster Camillas dockor och mjuka djur. De heter Pellegnillot, Lejonel, Dockan och En-Dum-En. Han blåser liv i de nya vännerna och tar med dem och en skattkista ut på äventyr. Jens hör dockornas rop och tar upp jakten på Dunderklumpen tillsammans med sin pappa Beppe.

Det blir en magisk midsommarnatt i fjällvärlden där de stöter de på allehanda spännande figurer som Blomhåret som kan flyga och jätten Jorm, elaka Enöga, Elvira Fattigan och Humlan. Skattkistan visar sig innehålla saker som för barn är värdefullare än pengar att äga.

Datum: Sön 17 dec, 2023

FILMFAKTA
Regissör: Per Åhlin
Land: Sverige
År: 1974
Längd: 97 minuter
Språk: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Beppe Wolgers, Jens Wolgers, Kerstin Wolgers, Camilla Wolgers, Halvar Björk 

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar