Södra Sveriges största arthousebiograf!

UPPLEV BIO TILLSAMMANS PÅ JUNIORA

Vem minns väl inte sin första filmupplevelse på biografen? Att upptäcke biografen tillsammans med barnen i sitt liv är ett magiskt ögonblick – ett minne för livet för både barn och vuxna! Junioras filmutbud är skräddarsydd för unga filmintresserade från 2 till 13 år.

FILMPROGRAMMET
På helger och under loven (förutom sommarlovet), visar Juniora de nyaste barnfilmerna, knattefilm, äldre klassiker och olika specialvisningar för den unga publiken.

KNATTEFILM
Knattefilm är filmvisningar för de allra yngsta biobesökarna. Filmerna passar för barn mellan ca 2–5 år, men det kan finnas variationer inom filmutbudet på vilka åldrar filmerna passar bäst för. Knattefilmerna är oftast mellan 30–45 minuter. Små cineaster kan låna sittkuddar på biografen för att komma upp i lagom höjd och bekvämt se bioduken.

BARN- OCH FAMILJEFILM
Barn- och familjefilmer är längre filmer som rekommenderas för de något äldre barnen. 

PREMIÄRKALAS OCH ANNAT KUL!
Juniora fixar med jämna mellanrum premiärkalas, prova-på-aktiviteter, tipsrundor, visningar med besök från regissörer och skådespelare och annat kul.

PYSSEL OCH BOKHYLLA
I perioden mellan höstlovet och påsklovet tar vi fram pysselbord bredvid kassan i nedre foajén i samband med Juniora-visningarna. Där kan en rita och pyssla tillsammans. Vi har även en läshörna och bokhylla med barnböcker som en kan läsa på plats.

BIOGRAF ANPASSAD FÖR BARN
När biografen byggdes var tillgängligheten för de yngsta en viktig ledtråd i utformningen av de fysiska miljöerna. Till exempel har alla salongerna stolfjädring med låg motstånd som gör det enkelt för barn att sitta och trappstegen är låga för att också passa personer med korta ben. Det finns även tre små toaletter samt skötbord. Läs mer om tillgänglighet och faciliteter här.

Event & specialvisningar